Trelleborg satsar på säker cykelparkering och pendelparkering till pendlare

I mitten av december börjar Pågatågen rulla in på den nya stationen Trelleborg C. Centralstationen, som kommer att bli en knytpunkt för både bussar och tåg. För att göra det attraktivt för så många medborgare som möjligt satsar Trelleborg på Säker cykelparkering och Pendelparkering för bil, för att försöka attrahera de som behöver cykel eller bil den första eller sista delen av resan.

I den låsta cykelparkeringen/cykelgaraget, som kompletterar vanliga cykelparkeringar, kommer plats att garanteras för de som tecknar abonnemang. Det kommer att vara gratis att pröva på parkeringen och därefter kommer det att kosta 80:- per månad att stå säkert i cykelgaraget.

Pendelparkeringen kommer att vara öppen för resenärer som har minst en 30-dagarsperiod laddad på sitt Jojokort. Kostnaden för ett abonnemang är ännu inte fastställd, men ambitionen är att göra den prisvärd för pendlare. Under första månaderna kommer tjänsten att ha rabatterat pris för att ytterligare öka attraktionskraften.

I både den låsta cykelparkeringen och pendelparkeringen kommer kunderna att använda sitt resekort (Jojokortet) för att få tillträde. På pendelparkeringen kommer även nummerplåten att fungera för tillträde. Registrering sker antingen via en speciell app som Skånetrafiken utvecklat eller via webben (triply.se) eller hos receptionen på Trelleborgs kommun.